Мишинський ЗДО «Струмочок»(ясла-садок) Нижньовербізької сільської ради
Івано-Франківська область, Коломийський район

День української писемності та мови

«Найбiльше i найдорожче добро кожного народу – це його мова, та жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, i своï сподiванки, розум, досвiд, почування».

Панас Мирний

      День украї́нської писе́мності та мо́ви — свято розвитку державної мови, яке щороку відзначається в Україні 27 жовтня. День української писемності та мови – це свято на честь літописця Нестора.

      Мова − це найважливіший засіб спілкування і пізнання та один із ключових факторів незалежності країни. Українська мова одна з найкрасивіших мов.

В ЗДО "Струмочок" був  проведений День української писемності та мови. Метою якого було донести до дітей  красу та багатство української мови, формувати відчуття краси рідної мови. У всіх вікових  групах пройшли заняття з теми: «Я – українець, моя рідна мова – українська».  Педагоги упродовж дня провели цікаві заходи з дітьми, а саме: ознайомили дітей з поетами та письменниками, які прославили Україну, подорожували українськими народними казками, сторінками українських народних пісень, колискових, потішок, ігор. Діти із великим бажанням слухали та розповідали вірші Т.Г. Шевченка; прослуховували у записах українські пісні, розучували нові українські ігри; читали та драматизували українські народні казки.

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *